Det er dejligt at komme til Provence på næsten alle tidspunkter af året. Der er nok at tage fat på. Selvfølgelig er det forskel på hvad man prioriterer, men uanset om vælger vinter, forår, sommer eller efterår, har Provence alt det hjertet begærer.

Provence er et meget stort område som strækker sig fra Grasse området i øst til Rhone dalen i vest. Og vi begrænser os til det vi i daglig tale kalder Provence Côte d’Azur som er Rivieraen samt departementerne Var, Alpe-Maritime, Alpes-de-Haute-Provence, Bouches-du-Rhone og Vaucluse.

Der findes næppe meget smukkere landskab i hele Frankrig end Provence.

Gorges du Verdon

Gorges du Verdon

Mod nord Alperne med sneklædte tinder og med små bjerbbyer som lever helt deres eget liv. Dog undtagen de steder hvor den alpine sport har udbredt sig. Mod syd finder man det særegne Provence, hvor bjergene er knap så høje og i smukke grønne farver blandet med vinmarker, olivenlunde, lavendelmarker og frugtplantager.

Historisk set er der masser af velbevarede bygningsværker fra romertiden samt..... Og at der er godt vejr i Provence siger statistikken. Ca. 300 solskinsdage om året. Selvfølgelig regner det engang imellem. Og koldt kan det være når mistralen suser om hjørnerne. Gennemsnitstemperaturen om vinteren er ca. 7 grader inde i landet og 12-15 grader ved kysten. Om sommeren 28-35 grader og lidt mindre ved kysten.

Det er generelt mildt og solrigt om vinteren og hedt og regnfattigt om vinteren. Provence har tempereret klima og Côte d’Azur subtropisk klima.

Muller’s Bed&Breakfast findes i en lille by som hedder Bargemon omgivet af bjerge og med udsigt til Middelhavet som ligger ca. 30 km i sydlig retning. Godt og vel 1 times kørsel fra Nice lufthavn. Byen er nabo til Callas og Claviers. 

Den maleriske landsby Bargemon ligger 480 m over havet og kaldes "Perle du Var". Ikke langt fra havet ved Fréjus, Saint Raphael, Saint-Tropez og Cannes. I nærheden af e omkring liggende landsbyer Callas, Claviers, Seillans, Fayance og også Lac de Sainte-Croix, St. Cassien og Gorges du Verdon med lavendelmarker der forsyner Grasse parfume produktion.

I Bargemon finder du charmerende restauranter, smuk landsby arkitektur, fred og afslapning. Selv i højsæsonen er Bargemon balsamisk med bløde briser og lyden af e mange springvand.  Malere og forfattere har altid været tiltrukket af Bargemon. Og der er god lokal kunst og der er musikfestivaler hele året rundt. Place Philippe Chauvier har en kosmopolitisk atmosfære og at sidde på pladsen og se livet og travlheden i landsbyen sammen med en kop kaffe er lidt af åbenbaring.


 

Comment